Loopbaanontwikkeling
Loopbaanontwikkeling en -begeleiding is effectief in situaties waarin medewerkers niet op hun plek zitten, niet goed functioneren, niet binnen een team passen of wanneer medewerkers terugkeren na een periode van ziekte of burn-out (re-integratie).
Loopbaanontwikkeling in het kader van talentontwikkeling
Steeds vaker wordt loopbaanontwikkeling en begeleiding pro-actief ingezet. Dus niet omdat medewerkers vastlopen of terugkeren na ziekte, maar omdat ze het gevoel hebben dat hun potentieel niet ten volle wordt benut. Ze willen zich verder ontwikkelen en een goede volgende stap bepalen.
Loopbaanontwikkeling wordt dan ingezet in het kader van talentontwikkeling. Medewerkers willen zich verder ontwikkelen, hun carrière vormgeven en optimaal functioneren in hun werk.
"Door de loopbaanbegeleiding heb ik weer vertrouwen in de toekomst. Ik besef nu over veel goede eigenschappen te beschikken die ik kan meenemen naar een nieuwe baan."
Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?
Loopbaanontwikkeling begint bij inzicht: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?
- Wat zijn mijn sterke- en zwakke punten?
- Waar liggen mijn potentieel en mijn groeimogelijkheden?
- Welke richting wil en kan ik opgaan in mijn loopbaan?
- Waar sta ik precies en wat is mijn volgende stap?
- Welke kennis en vaardigheden heb ik nodig om nieuwe stappen te zetten?
Loopbaanonderzoek geeft antwoord op deze vragen. We onderzoeken 3 dingen:
- Interesses, drijfveren, waarden en kwaliteiten (kwalitatief onderzoek)
- (Emotionele) Intelligentie, talenten, potentieel en persoonlijkheid (Assessments)
- Beroepen- en vacature-onderzoek (LDC Trjct beroepen- en vacature-instrument)
De informatie uit verschillende onderzoeken wordt samengebracht in een eindrapportage. Dit rapport bevat een concreet loopbaanadvies (inclusief functie- en opleidingsadvies) en vormt het uitgangspunt voor verdere acties en stappen.
Zet een nieuwe koers uit in 6-8 weken
In een aantal counselinggesprekken wordt vervolgens gekeken naar de ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden, de te maken loopbaankeuzes en functiemogelijkheden.
De doorlooptijd van een loopbaanoriëntatietraject is gemiddeld 6 -8 weken.
Bewust bezig zijn met loopbaanontwikkeling leidt ertoe dat medewerkers weer met zelfkennis, inspiratie, enthousiasme en zelfvertrouwen aan de slag gaan met hun werk. Na het traject weet je wat je wilt en hoe je dat kunt realiseren.
Soms leidt een loopbaantraject tot een ingrijpende koerswijziging. Veel vaker leidt het tot aanpassingen en veranderingen die veel subtieler zijn, maar wel de impact hebben die je zoekt.
Vrijblijvend kennismaken?
Een kennismaking is kosteloos en verplicht je tot niets!